Yksi tekijöistä, joka todella korostaa ' Saimdang: Valon päiväkirja ' on, että aina silloin tällöin on se todella hyvä tunnekohtaus, joka saa sinut toivomaan, että koko draama voisi olla sellaista. Tässä kohtaus on Saimdangin rauhallinen, surullinen ja koskettava kirje miehelleen, jossa hän pyytää häntä ottamaan vastuun lapsista, kun hän lähtee hoitamaan tärkeää tehtävää. Se kuulostaa sellaiselta, kuin todellinen Saimdang olisi voinut kirjoittaa osana erittäin kypsää aikuissuhdetta puolisonsa kanssa.

Sitten palaamme todellisuuteen ja meidän on muistettava, että tämä on Saimdang: Valon päiväkirja ', draama, jossa joka niin usein Lee Gyum ponnahtaa tyhjästä kukkien kanssa kadonneelle lady-rakkaudelleen. Tämän traagisen rakkaustarinan pelkkä karmeus koskettaa minua todella. Olen pahoillani Lee Gyumin vaimoa kohtaan. En usko, että olemme koskaan nähneet häntä sen yhden hääkohtauksen ulkopuolella, mutta silti. Kuvittele, miltä miehesi voi tuntua, jopa järjestetyssä avioliitossa, käydä sellaisen otetun naisen perässä.

Jättimäisen salaliiton pelkkä naurettavaisuus ei auta. Olisi hienoa, jos ohjaaja Yoon Sang-ho voisi vain valita sävyn ja pysyä siinä yli viisi minuuttia kerrallaan. En ainakaan saa enää piiskaa, lähinnä siksi, että olen niin tottunut näihin naurettaviin siirtymisiin, etten alun perinkään joudu liiaksi emotionaalisesti yhteenkään kohtaukseen. Toivon vain, vaikkakin epätoivoisesti, johdonmukaisuutta.' Saimdang: Valon päiväkirja ' hoitaa myös vaikuttavan tehtävän saada minut katumaan sitä, että ihmettelen, mitä kehystyslaitteelle tapahtui. Kun kuninkaallinen kaarti lähtee etsimään ihmisten omaisuutta satunnaisesti Joseonissa, se on uskottavaa. Ei ole mitään järkeä käydä läpi samaa nykyaikaa Jeong-hakin kanssa, koska hän on professori. Toimikausi ei anna sinulle valtaa etsiä alaistensa koteja.

Mutta sitten on päänsärkyä yrittää saada mitään järkeä akateemisesta tarinasta. Tiedätkö mitä olen aina ihmetellyt? Kuinka museot ja galleriat todistavat taideteoksensa? On selvää, että siihen on liityttävä jonkinlainen prosessi sen varmistamiseksi, tarkastelemmeko väärennöksiä vai emme. Se olisi mielenkiintoista. Mutta se tulee vähän yllätyksenä, että ' Saimdang: Valon päiväkirja ' sen sijaan päättää muuttaa juonenkin uudeksi monimutkaiseksi salaliitoksi.

Lähde: HanCinema