Avain jaksoon 11 Legenda sinisestä merestä ' kuuntelee. Joon-jae kuulee Cheongin merenneidon äänen, vaikka hän ei tajuakaan, että hän voi, mikä johtaa häneltä monia oivalluksia. Hän alkaa todella kuunnella, mitä hän puhuu, ja on tarkkaavainen hänen tekemiinsä asioihin voidakseen todella olla hänen tukenaan. Se voi olla liikaa, mutta se sallii Lee Min-ho olla naurettavan ihana.

Kuunteleminen koskee myös Ma Dae-yeongia, murhaajaa, jolla on myös yhteys menneisyyteen. Hän on herkkä unelmilleen menneisyydestään ja niissä oleville ihmisille, jotka näyttävät huomattavan Joon-jaelta ja Cheongilta. Yhteys päättyy Joon-jaen ja hänen veljensä Ji-hyeonin välillä. He puhuvat eivätkä pääse minnekään. Näillä kahdella on niin paljon tehtävää, niin paljon konflikteja ja ratkaisuja, mutta draama näyttää olevan liian huolissaan juonen romanttisista puolista. Katsoessaan Lee Min-ho kellertää yli Jeon Ji-hyeon on ilahduttavaa, sen vähentäminen tekisi tilaa kiireellisimmille ongelmille, kuten Cheongin heikentyneelle terveydelle, Ji-hyeonin äidin adoptioisänsä myrkyttämiselle ja Dae-yeongin aiheuttamille vaaroille.Vahvaa tässä jaksossa on erityisesti se, että näimme Joon-jaen aktiivisesti muuttavan itseään ja pyrkivän kaikin keinoin auttamaan Cheongin lisäksi Cheongin nuorta ystävää Yoo-naa. Hän alkaa hitaasti oikaista kierojaan. Hän antaa itsensä parantaakseen muiden elämää. Vaikka nuo ihmiset ovat nainen, jota hän rakastaa, ja hänen ystävänsä, mutta se on alku. Hän teeskentelee olevansa perhe Yoo-nalle ja luo suhteita, joita hän ei ollut tuntenut pitkään aikaan. Tämä antaa hänelle varmasti maistaa enemmän perheen antamaa lämpöä.

Musta kuu mainittiin vasta jakson alussa ja se osoitti jotain pahaenteistä. Outoa oli, että pahaenteinen tunne ei jatkunut koko ajan ja palasi vasta lopussa. Se ilmeni Joon-jaen pidätyksessä, mikä varmasti sotkee ​​romanttisia teoksia ja saattaa aiheuttaa lisää terveysongelmia Cheongille.

Toinen outo asia jaksossa oli, että Joseonin päivistä oli takakuvia, mutta todellista toimintaa ei tapahdu. Joseonin tarina on nopea ja vahva, ja sen puuttuminen tuntui voimakkaasti. Sen lisäksi odotan innolla pääseväni draaman konfliktin ytimeen. Haluan nähdä mitä Dae-yeong aikoo tehdä visioillaan ja kuinka Joon-jae pakenee käsiraudoistaan. Haluan nähdä kuinka merenneidon sydämen käy ajan myötä ja selviääkö Joon-jaen isä hitaasta myrkytyksestä. Paljastukoon nämä huomenna!

Lähde: HanCinema