Vaikka termiä Hallyu tai Korean Wave käytettiin Kiinassa jo vuonna 1999 korealaisen popmusiikin ja draaman kasvavan suosion nimissä, Hallyu saavutti Japanissa vasta vuonna 2003.

'Winter Sonata' oli ensimmäinen kdrama, joka esitettiin Japanissa, ja se laukaisi villityksen kaikkeen korealaiseen, joka ei ole laantunut. Draama lämmitti maiden välisiä suhteita ja inspiroi japanilaisia ​​turisteja käymään korealaisissa draaman kuvauspaikoissa. Se herätti muotitrendejä ja muutti sosiaalista käyttäytymistä. Japanin pakkomielle tarinaa kohtaan oli niin kaikkea vievää, että se sai lempinimen 'Talvisonaattikuume'.

'Winter Sonata' on Yoon Seok Hon ohjaaman kausiteeman 'Endless Love' -sarjan toinen osa. Se on tarina kadotetuista muistoista, kadotetusta rakkaudesta ja toisista mahdollisuuksista.Talvisonatissa Bae Yong Joonin esittämä Kang Joon Sang on kuuluisan muusikon introvertti poika, joka muuttaa maalle. Hänen äitinsä väittää, että hänen isänsä on kuollut, mutta Joon Sang ei usko häntä. Hän luulee äitinsä eronneen heidät ja vihaa häntä sen takia. Tämän seurauksena hän uskoo, että kukaan ei rakasta häntä. Eräänä päivänä bussissa hänen luokkatoverinsa Jeong Yoo Jin, jota näyttelee Choi Ji Woo, nukahtaa hänen olkapäälleen ja hän tajuaa rakastavansa häntä. Mutta heidän rakkautensa ei voi edetä paljon pidemmälle, koska hän joutuu onnettomuuteen, eikä hän muista mitään ennen sitä.

Joon Sangin äiti näkee muistinmenetyksen mahdollisuutena. Hän vie Joon Sangin psykologille, jonka hän toivoo auttavan häntä pyyhkimään pois onnettoman lapsuutensa. Koska hän syyttää onnettomuudestaan ​​häntä, hänen äitinsä on varma, että näiden muistojen poistaminen saa hänet rakastamaan häntä. Hän ja hänen äitinsä aloittavat uuden elämän Amerikassa uusien identiteettien alla. Kaikki luulevat hänen kuolleen, eikä hän muista mitään elämästään Koreassa. Kymmenen vuotta myöhemmin hän palaa palkituksi arkkitehtina. Kun hän näkee Yoo Jinin kadulla, hän rikkoo kihlauksensa.

Bae Yong Joonista ja Choi Ji Woosta tuli kansainvälisiä tähtiä esiintymisensä ansiosta tässä klassisessa draamassa, joka on sittemmin muokattu anime-tarinaksi ja näytelmämusikaaliksi.

Esitys oli niin suosittu, että Japanin pääministeri Junichiro Koizumi sanoi 'Bae Yong Joon on suositumpi kuin minä Japanissa.'

Joten mikä tässä tarinassa oli niin voimakasta? Se on hyvä kdrama-tarina, ehdottomasti näkemisen arvoinen, jossa on paljon juonenkäänteitä ja kyyneleitä romanttisen rakkauden vuoksi, mutta se oli myös Japanin ensimmäinen.